Colníci objavili v hračkárstve falošné Lego

NETKY.SK • 3 December 2013, 14:18 • 2 min
Colníci objavili v hračkárstve falošné Lego

BRATISLAVA - Falzifikáty Lega objavili colníci v bratislavskom hračkárstve, z obehu stiahli vyše 1 500 stavebníc. Ak by sa ich podarilo predať ako originály, škody by boli minimálne 14 400 eur.

slovakia

left justify in out

V predajni zaistili 529 kusov stavebníc NINJA, 953 kusov GHIMA a 29 kusov STAR WARS III. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Finančnej správy Patrícia Macíková, teraz sa čaká na vyjadrenie držiteľa ochrannej známky, do 10 dní sa má možnosť vyjadriť, či chce vo veci konať a akým spôsobom. Možnosti sú dve – buď dohodou a teda tzv. zjednodušeným postupom sa tovar zlikviduje, a to na náklady majiteľa tovaru, alebo môžu držitelia ochranných známok podať návrh na súd. Ten rozhodne, či ide o falzifikáty a ako sa má ďalej postupovať. V prípade právoplatného rozhodnutia súdu, že ide o tovar, ktorým sa porušuje právo duševného vlastníctva, hrozí majiteľovi tovaru pokuta až do výšky 66 387,83 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies