Görglovú diskvalifikovali pre 0,12 mm

NETKY.SK • 1 December 2013, 11:51 • 2 min
Görglovú diskvalifikovali pre 0,12 mm

BEAVER CREEK - Rakúšanku Elisabeth Görglovú diskvalifikovali z 2. miesta v super G v Beaver Creeku pre nepovolenú šírku lyží.

slovakia

left justify in out

Rakúšanka Elisabeth Görglová sa dlho netešila zo svojho druhého miesta v úvodnom super G sezóny Svetového pohára alpských lyžiarok v americkom Beaver Creeku. Tridsaťdvaročnú Štajerčanku diskvalifikovali pre nepovolenú šírku lyží. V prednej časti boli jej lyže o 0,12 mm širšie ako povoľujú pravidlá FIS.

"Chyba nastala pri príprave lyží. Ak by človek zodpovedný za šírku lyží prešiel s brúsnou časťou ešte dvakrát vľavo a dvakrát vpravo, bolo by to v norme. Zodpovední sa nám už ospravedlnili,“ vysvetlil riaditeľ Rakúskeho lyžiarskeho zväzu Hans Pum pre portál ORF. 

Görglová nie svojou vinou prišla o 80 bodov do hodnotenia super G aj celkového poradia vo Svetovom pohári. Z celkového šiesteho miesta spadla na tridsiate tretie. Zostalo jej 25 bodov ako súčet za 15. miesto z piatkového zjazdu v Beaver Creeku a 22. miesto z októbrového obrovského slalomu v Söldene. 

"Je to trpké poznanie, že môj dobrý športový výkon sa nakoniec nepočíta pre 0,12 mm. Servismana však nebudem z ničoho viniť. Neurobil to zámerne. Pre neho je to rovnako smutné ako pre mňa. Zajtra je nový deň a preteky, tak rýchlejšie na všetko zabudnem,“ komentovala Görglová. 

V konečnom poradí sobotňajšieho super G sa za víťaznú Švajčiarku Laru Gutovú posunula Anna Fenningerová a na tretie miesto zo štvrtého ďalšia Rakúšanka Nicole Hospová. "Je mi veľmi ľúto Liz, ale pravidlá sú pravidlá a proti nim nič nezmôžeme,“ uviedla na margo problému Nicole Hospová pre ORF. 

Opravené výsledky a poradie SP: 

Super G žien - Beaver Creek (USA): 
1. Lara Gutová (Švaj.) 1:18,42 min, 2. Anna Fenningerová (Rak.) +0,92, 3. Nicole Hospová (Rak.) +1,11, 4. Ilka Štuhecová (Slovin.) +1,25, 5. Nadia Fanchiniová (Tal.) +1,28, 6. Dominique Gisinová (Švaj.) +1,51. 

Poradie vo Svetovom pohári (po 4 z 34 pretekov): 
1. Lara Gutová (Švaj.) 300 bodov, 2. Anna Fenningerová (Rak.) 175, 3. Maria Höflová-Rieschová (Nem.) 148, 4. Mikaela Shiffrinová (USA) 140, 5. Tina Weiratherová (Licht.) 125, 6. Tina Mazeová (Slovin.) 106. 

Poradie v hodnotení super G (po 1 zo 6 pretekov): 
1. Lara Gutová (Švaj.) 100 bodov, 2. Anna Fenningerová (Rak.) 80, 3. Nicole Hospová (Rak.) 60, 4. Ilka Štuhecová (Slovin.) 50, 5. Nadia Fanchiniová (Tal.) 45, 6. Dominique Gisinová (Švaj.) 40.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies