Tvrdá pomsta: Talianski mafiáni nechali konkurenta zožrať sviniam!

NETKY.SK • 29 November 2013, 06:22 • 2 min
Tvrdá pomsta: Talianski mafiáni nechali konkurenta zožrať sviniam!

RÍM - Skupina zabijakov pracujúcich pre kalábrijskú mafiu dobila člena znepriateleného gangu lopatou a ešte živého ho predhodila sviniam. Informovala o tom vo štvrtok talianska polícia, na ktorú sa odvolala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

K vražde pravdepodobne došlo v marci 2012, keď zmizol istý Francesco Raccosta, ale jeho telo sa nikdy nenašlo, uviedol vo svojom vyhlásení súd v Regio di Calabria. 

Polícia zatkla 20 osôb podozrivých z páchania rôznych foriem organizovaného zločinu vrátane piatich vrážd. Jedného z Raccostových vrahov zatkli po tom, čo sa so svojim činom pochválil v telefonickom rozhovore, ktorý polícia odpočúvala. "Bolo to neuveriteľné potešenie počuť ho, ako reve," povedal podozrivý. "Podľa mňa z neho nič nezostalo... Tie prasatá majú fakt dobrý apetít!"

Podľa vyšetrovateľov išlo o jednu z piatich vrážd, ktoré členovia podsvetia spáchali ako akt pomsty za smrť mafiánskeho šéfa, ktorého 11 dní predtým zastrelili troma ranami v jeho aute. K vraždám došlo v rámci vojny medzi znepriatelenými frakciami kalábrijskej 'Ndranghety o kontrolu nad kriminálnymi aktivitami v oblasti mesta Oppido Mamertina, ktoré sa nachádza na úplnej "špičke" talianskej čižmy. 

Vďaka rozhodujúcej úlohe, ktorú kalábrijská mafia, tvorená voľným zväzkom 100 rôznych klanov, zohrala pri dovoze kokaínu do Európy, sa jej podarilo oslabiť ekonomickú moc sicílskej Cosy Nostry.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies