Oblasť pri iránskej jadrovej elektrárni zasiahlo zemetrasenie

NETKY.SK • 28 November 2013, 18:34 • 2 min
Oblasť pri iránskej jadrovej elektrárni zasiahlo zemetrasenie

TEHERÁN - Časť Iránu v blízkosti jedinej jadrovej elektrárne krajiny zasiahlo vo štvrtok stredne silné zemetrasenie s magnitúdou 5,6. Informuje o tom Úrad pre geologický prieskum Spojených štátov (USGS), ktorý mapuje zemetrasenia vo všetkých častiach sveta.

slovakia

left justify in out

Epicentrum otrasov zaznamenaných o 17:21 miestneho času (14:51 SEČ) lokalizoval 14 kilometrov severovýchodne od mesta Borázdžán a 63 kilometrov severovýchodne od prístavu Bandar Búšehr na pobreží Perzského zálivu, pri ktorom sa jadrová elektráreň nachádza. Správu o zemetrasení priniesla i oficiálna Tlačová agentúra islamskej republiky (IRNA), neuviedla však žiadne podrobnosti o prípadných následkoch. Seizmicky aktívnu oblasť neďaleko Búšehru zasiahli v apríli otrasy s magnitúdou 6,1, ktoré po sebe zanechali najmenej 37 mŕtvych a stovky zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies