Janukovyč: Rozhodnutie nepodpísať dohodu s EÚ bolo ťažké

NETKY.SK • 26 November 2013, 09:12 • 2 min
Janukovyč: Rozhodnutie nepodpísať dohodu s EÚ bolo ťažké

KYJEV - Rozhodnutie Ukrajiny prerušiť prípravy na podpísanie prelomovej obchodnej a asociačnej zmluvy s Európskou úniou (EÚ) bolo podľa dnešného vyhlásenia ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča ťažké a vynútili si ho ekonomické podmienky krajiny. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Prezident, ktorý mal túto dôležitú zmluvu podpísať v piatok na summite Východného partnerstva v litovskom hlavnom meste Vilnius, počas televízneho príhovoru povedal: "Chcel by som zdôrazniť, že neexistuje iná možnosť než vytvoriť na Ukrajine spoločnosť európskych štandardov. Moja politika sa o to vždy snažila a bude v tom aj naďalej dôsledne pokračovať".

Ukrajinská vláda vo štvrtok ohromila európskych lídrov vyhlásením, že odstupuje od prípravného procesu na podpísanie dohody a obnovuje svoje obchodné styky s Ruskom, ktoré bolo proti podpísaniu zmluvy medzi Ukrajinou a EÚ. Rozhodnutie vlády vyvolalo v uliciach Kyjeva proeurópske demonštrácie aj zrážky s políciou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies