Švajčiari zrejme odmietli v referende obmedzenie platov manažérov

NETKY.SK • 24 November 2013, 14:55 • 2 min
Švajčiari zrejme odmietli v referende obmedzenie platov manažérov

BERLÍN - Stúpenci novej "iniciatívy 1:12" tvrdia, že zavedenie zákonných limitov na platy by zabezpečilo väčšiu spravodlivosť v tejto prosperujúcej krajine.

slovakia

left justify in out

Švajčiarski voliči pravdepodobne odmietli v referende návrh na obmedzenie platov najlepšie zarábajúcich manažérov spoločností na najviac 12-násobok najnižšieho platu vo firme. Informovala o tom agentúra AP.

Claude Longchamp, šéf volebnej skupiny gfs.bern, povedal pre švajčiarsku televíziu, že podľa predpovedí založených na spočítaní prvých odovzdaných hlasov zamietlo tento plán 65 percent voličov.

David Roth, líder mladých socialistov, ktorí návrh podporili, vyhlásil, že "dnes sme prehrali".

Dnešné referendum prišlo po tom, ako voliči v marci vyjadrili rozhorčenie nad korporátnou chamtivosťou odhlasovaním podpory práva akcionárov v otázke platov riadiacich pracovníkov a zákazov bonusov známych ako "zlaté privítania" a "zlaté rozlúčky".

Stúpenci novej "iniciatívy 1:12" tvrdia, že zavedenie zákonných limitov na platy by zabezpečilo väčšiu spravodlivosť v tejto prosperujúcej krajine. Ale švajčiarski podnikatelia tvrdia, že by to oslabilo konkurencieschopnosť krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies