Blatter žiada o vytvorenie tlaku na Katar

NETKY.SK • 20 November 2013, 19:01 • 2 min
Blatter žiada o vytvorenie tlaku na Katar

ZÜRICH - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter vyzýva politické a podnikateľské špičky, aby vytvorili tlak na Katar. Organizátorská krajina majstrovstiev sveta vo futbale v roku 2022 čelí v poslednom období ostrej kritike za nedodržiavanie ľudských práv robotníkov podieľajúcich sa na výstavbe štadiónov.

slovakia

left justify in out

Blatter sa v stredu stretol v sídle FIFA v Zürichu so šéfom Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Wolfgangom Niersbachom, nemeckým členom exekutívy FIFA Theom Zwanzigerom a s prezidentom Medzinárodnej odborovej konfederácie (ITUC) Michaelom Sommerom. "Ekonomickí a politickí lídri musia spolupracovať na tom, aby sa situácia v Katare zlepšila," povedal Blatter. "Vítam iniciatívu DFB a ITUC, spoločnými zmenami môžeme dosiahnuť zmenu. Som presvedčený, že veľmi vážne sa situáciou zaoberajú aj čelní predstavitelia Kataru," povedal Blatter.

Organizácia na ochranu ľudských práv Amnesty International kritizovala Katar za zneužívanie najmä migrantov. Tí sú podľa organizácie vystavení nebezpečným pracovným podmienkam, nízkemu štandardu ubytovania a majú problémy s vyplácaním miezd. "Povinnosťou FIFA je poslať svetu jasný odkaz, že porušovanie ľudských práv nebudeme tolerovať," dodal Blatter.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies