Na Gibraltár sa v Senci zišla nová vlna aj s Niňajom a Zreľákom

NETKY.SK • 16 November 2013, 17:13 • 2 min
Na Gibraltár sa v Senci zišla nová vlna aj s Niňajom a Zreľákom

SENEC - Ďalší prípravný duel odohrajú slovenskí futbalisti v utorok 19. novembra v portugalskom Algarve.

slovakia

left justify in out

Po krátkej radosti z víťazstva 2:0 v priateľskom dueli s Poľskom pokračuje slovenská futbalová reprezentácia v rýchlom slede v príprave na ďalší duel, ktorý odohrá v utorok 19. novembra o 19.30 SEČ v Algarve proti debutantovi na medzinárodnej scéne Gibraltáru. V kádri, ktorý čelil v piatok vo Vroclavi hráčom poľskej "orlice", zostalo len päť hráčov (Tomáš Košický, Kornel Saláta, Viktor Pečovský, Tomáš Kóňa, Stanislav Šesták - pozn.), doplnili ich viaceré nové tváre.
V druhom slede figurujú hráči, ktorí nedostávali v národnom tíme veľa šancí, resp. z neho z rôznych príčin vypadli - takými sú Šesták, František Kubík, Erik Jendrišek, Karim Guédé, či David Depetris. V sobotu popoludní v hoteli Delfín v Senci sa však objavili aj noví muži - brankár Pavol Bajza, Pavol Farkaš, Martin Juhar či Lukáš Štetina.
Najväčším prekvapením bolo, že dvojica potrestaných hráčov z Galádovho tímu do 21 rokov Branislav Niňaj a Adam Zreľák dostala premiérovú pozvánku do národného A-tímu. V nominácii zaplátali diery, ktoré sa vyskytli po absencii zranenej trojice Martin Dobrotka, Tomáš Ďubek a Filip Hološko. Tréner Ján Kozák tak na duel s outsiderom disponuje 16 hráčmi.
"Uvidíme, či sa dostanem do základnej zostavy, alebo budem striedať. Ak dostanem dôveru trénera, budem sa snažiť dokázať, že na to mám. Chcem sa popasovať so všetkými hráčmi o svoju pozíciu. Mrzí ma, že nepomôžem dvadsaťjednotke v Gruzínsku, ale nakoniec som aj rád, že to takto celé vyšlo. Nepočítal som s tým, ale som tu a som šťastný. Gibraltár nepoznáme, ale každý tím má svoju kvalitu. Netreba nič podceniť, musíme ísť na sto percent," tešil sa z pozvánky Zreľák, ktorý po chvíľke váhania prezradil svoj tip na výsledok: "Vyhráme 3:0."
Gibraltár sa 24. mája 2013 stal 54. členom Európskej futbalovej únie (UEFA) a 18. novembra odohrá proti Slovensku prvý oficiálny medzištátny zápas. Krajina s 30.000 obyvateľmi bude účinkovať už v kvalifikácii EURO 2016, domáce zápasy bude hrať na štadióne v portugalskom Algarve, kde sa hrá aj utorňajší duel so zverencami Jána Kozáka.

Nominácia SR na prípravný zápas s Gibraltárom (19. 11. o 19.30 SEČ v portugalskom Algarve):
Brankári: Tomáš Košický (Novara Calcio), Pavol Bajza (Parma FC)
Obrancovia: Kornel Saláta (FC Tom Tomsk), Pavol Farkaš (Ternana Calcio), Lukáš Štetina (FK Dukla Praha), Martin Juhar (SK Slavia Praha), Branislav Niňaj (ŠK Slovan Bratislava)
Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Tomáš Kóňa (FK Senica), Stanislav Šesták (Bursaspor), Karim Guédé (SC Freiburg), František Kubík (FC Arsenal Kyjev), Erik Jendrišek (FC Energie Cottbus)
Útočníci: David Depetris (Caykur Rizespor), Jakub Sylvestr (FC Erzgebirge Aue), Adam Zreľák (MFK Ružomberok)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies