Janu Nagyovú-Nečasovú vylúčili z ODS

NETKY.SK • 14 November 2013, 08:47 • 2 min
Janu Nagyovú-Nečasovú vylúčili z ODS

PRAHA - Miestne združenie českej Občianskej demokratickej strany (ODS) v Prahe-Zličíne vylúčilo dnes večer z donedávna vládnej parlamentnej strany Janu Nečasovú, pôvodne Janu Nagyovú.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak podľa internetového serveru Lidovky.cz po tom, čo sa združenie údajne opakovane márne snažilo o kontaktovanie Nečasovej, ktorá nereagovala. 

Ako uviedol pre internetový server iDNES.cz poverený šéf ODS v Prahe-Zličíne Leoš Semecký, dôvody vylúčenia komentovať nebude. Treba si počkať na zajtrajšie oficiálne stanovisko. Podľa tohto serveru sa o budúcnosti Nagyovej v strane nehlasovalo po prvý raz, predtým ju však spolustraníci vyzvali iba na pozastavenie členstva v ODS.

 

Jana Nagyová sa v polovici júna 2013 stala protagonistkou aféry, ktorá otriasla českou politickou scénou a viedla v konečnom dôsledku k pádu vlády premiéra Petra Nečasa.

Niekdajšia šéfka Nečasovho kabinetu čelí po vyšetrovacej väzbe na slobode trestnému stíhaniu za organizovanie nezákonného sledovania bývalej manželky premiéra Radky Nečasovej a dvoch zamestnancov Úradu vlády ČR českým Vojenským spravodajstvom. Navyše sa mala spolupodieľať na údajnom podplácaní trojice bývalých poslancov-rebelov ODS.

Jana Nagyová sa v septembri tohto roku vydala za Petra Nečasa a odvtedy nosí jeho meno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies