Pozostatky brazílskeho exprezidenta Goularta exhumujú pre podozrenie z vraždy

NETKY.SK • 13 November 2013, 18:18 • 2 min
Pozostatky brazílskeho exprezidenta Goularta exhumujú pre podozrenie z vraždy

SAO PAULO - Existuje podozrenie, že bývalý brazílsky prezident Joao Goulart sa stal obeťou vraždy, ktorú nariadil niekdajší vojenský režim. Brazílske úrady preto exhumujú pozostatky exprezidenta a pošlú na analýzu, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Goulart prišiel o funkciu prezidenta po štátnom prevrate v roku 1964. Vlády sa ujal vojenský režim, ktorý sa udržal pri moci v tejto najväčšej latinskoamerickej krajiny 21 rokov. Zvrhnutý prezident po prevrate odišiel do exilu. Zomrel v Argentíne v roku 1976 a pochovali ho na juhu Brazílie. Príčinou smrti bol oficiálne srdcový záchvat. Brazílske ministerstvo pre ľudské práva však teraz tvrdí, že Goularta mohli otráviť. Agenti diktatúr, ktoré v 70. a 80. rokoch vládli vo väčšine juhoamerických štátov, spolupracovali pri mučení a únosoch svojich občanov, pripomenula AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies