Afgánske úrady zničili tony drog a alkoholu

NETKY.SK • 12 November 2013, 16:00 • 2 min
Afgánske úrady zničili tony drog a alkoholu

KÁBUL - Afganské úrady v utorok zničili viac než 10 ton drog a tisíce fliaš alkoholu, ktoré zhabali v uplynulých mesiacoch v rámci boja proti narkotikám.

slovakia

left justify in out

Vládni predstavitelia, veľvyslanci a armádni velitelia sa zišli na úbočí hory pri Kábule, aby návykové látky ceremoniálne spálili. Tie obsahovali okolo 2 000 kilogramov ópia, 400 kilogramov heroínu, 1 200 kilogramov morfia, vyše 10 000 kilogramov hašišu a tisíce fliaš piva a ďalšieho alkoholu. Námestník ministra vnútra pre boj proti narkotikám Baz Muhammad Ahmadí v prejave povedal, že drogy zadržali za uplynulých desať mesiacov v Kábule a jeho okolí. "Táto akcia je odrazom našich schopností v boji proti drogám," povedal. 

Z Afganistanu pochádza viac než 90 percent svetovej produkcie ópia, čo je hlavná prísada heroínu. Tento rok je podľa miestnej vlády pestovanie ópia v Afganistane opäť na vzostupe. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies