Američania sa pomýlili: Žiadny toxický odpad k nim nemieri!

NETKY.SK • 8 November 2013, 11:57 • 2 min
Američania sa pomýlili: Žiadny toxický odpad k nim nemieri!

WASHINGTON - Všetky svetové denníky informovali o toxickej mase odpadu, ktorá sa blíži k pobrežiu USA. Údajný ostrov, ktorý tvoria trosky z ničivého tsunami, ktoré zasiahlo Japonsko mal byť 14-krát väčší ako rozloha Slovenska. Nič také však nie je!

slovakia

left justify in out

Americkí predstavitelia oznámili, že žiadna kopa odpadu po japonskej vlne cunami z roku 2011, nepláva smerom na Spojené štáty. Niektoré predchádzajúce správy varovali pred veľkým ostrovom odpadu. Zakladali sa na mape trosiek spôsobených cunami, ktorú vydal americký Národný úrad pre oceán a atmosféru (NOAA).

Šéfka NOAA pre morský odpad Nancy Wallaceová povedala, že to nie je pravda. Tvrdí, že v Tichom oceáne je oblasť, kde sa trosky môžu zhlukovať viac, ale nie je ich tam veľa. Podľa Wallaceovej by človek, ktorý by sa v tejto oblasti nachádzal na lodi, videl nanajvýš jeden či dva kusy odpadu.

NOAA odhaduje, že po severnej oblasti Tichého oceánu je roztrúsených 1.5 milóna ton trosiek z vlny cunami, doplnila agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies