CAS skrátil Troického trest na 12 mesiacov

NETKY.SK • 5 November 2013, 16:41 • 2 min
CAS skrátil Troického trest na 12 mesiacov

LAUSANNE - Športový arbitrážny súd vo švajčiarskom Lausanne (CAS) znížil srbskému tenistovi Viktorovi Troickému trest za prehrešok voči antidopingovým pravidlám na 12 mesiacov.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný niekdajší dvanásty muž svetového rebríčka namietal voči 18-mesačnému dištancu, ktorý dostal od Medzinárodnej tenisovej asociácie (ITF) za "opovrhovanie dopingovými pravidlami". Belehradčan môže najbližšie súťažne hrať 15. júla 2014. Srbsko teda nastúpi budúci týždeň vo finále Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov doma proti Česku bez spomenutého Troického.

Spoludržiteľa Davisovho pohára 2010 suspendovali za to, že počas aprílového turnaja v Monte Carle síce odovzdal na kontrolu moč, ale nie krv pre fóbiu a aktuálnu vyčerpanosť. Pri odbere ho vraj uistili, že takýto postup je akceptovateľný, ak poskytne vzorku ďalší deň. Komisárka však poprela takýto návrh a ITF sa priklonila k jej verzii. Skonštatovala, že pracovníčka má 15-ročnú prax a vždy si počínala "svedomito a opatrne". USA Today špecifikovali, že Srb nasledujúci deň odovzdal vzorku krvi (a výsledok bol negatívny rovnako ako pri moči), ale o dva dni mu ITF aj tak zaslala mail, ktorým ho informovala o začiatku konania.

Zverencovu verziu potvrdil kouč Jack Reader, ktorý pred USA Today o okolnostiach poskytovania vzorky povedal: "Neodmietol, ale dostal povolenie. Bol som pri tom a viem, že sa dva razy spýtal, či nemôžu vyvstať nejaké problémy. Komisárka mu povedala, že ´nie, bude to v poriadku´. Následne som opustil miestnosť." Reader dodal, že Troicki sa v predmetnej situácii pre istotu snažil spojiť so šéfom príslušnej sekcie ITF Stuartom Milerom, ale komisárka mu dala nesprávne číslo. Kouč popísal aj príhodu z Roland Garros, keď sa vraj necitlivo, ale nezvratne rozosmial pri pohľade na zverencov strach z odberu krvi: "Nemohol som si pomôcť, keď som videl, ako sa taký urastený chlap trasie pred ihličkou. Ruku mu držali lekár aj sestrička. Keď máte takýto blok, musí to byť čosi strašné. Bol bledý ako stena."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies