Mikuš podáva trestné oznámenie na Uhliarika

NETKY.SK • 5 November 2013, 12:16 • 2 min
Mikuš podáva trestné oznámenie na Uhliarika

TRNAVA - Predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš podáva trestné oznámenie na Ivana Uhliarika pre jeho volebnú kampaň.

slovakia

left justify in out

Oznámil to na internetovej stránke Trnavského samosprávneho kraja v liste, ktorý je adresovaný primátorom a starostom. Mikuš (nezávislý) aj Uhliarik (KDH, SDKÚ) kandidujú v nadchádzajúcich voľbách za trnavského župana.

V liste predstaviteľom miest a obcí Mikuš píše, že kampaň kandidáta KDH Uhliarika je vedená mimoriadne nekalým a neetickým spôsobom. ,,Po nepravdivých bilbordoch boli rovnaké lži o privatizácii nemocníc šírené aj prostredníctvom letákov, plagátov a schránok. Celá kampaň je zavádzajúca, zneisťuje pacientov nemocníc a ich príbuzných. Ide o zámerné šírenie poplašnej správy s cieľom získať vo voľbách viac percent,“ uviedol Mikuš. Uhliarik sa podľa listu snaží dostať svoju kampaň aj do obecných a mestských rozhlasov, Mikuš preto oslovil starostov a primátorov, aby zvážili, či prispejú k etike volebnej kampane alebo umožnia šírenie klamstiev a poplašných správ. 

Ivan Uhliarik rozbehol pred voľbami do orgánov samosprávnych krajov kampaň proti privatizácii nemocníc samosprávneho kraja v Galante a Dunajskej Strede. Mikuš podľa jeho tvrdení ,,pretlačil privatizáciu župných nemocníc finančným žralokom bez verejnej diskusie, potichu, pod rúškom mätúcich označení a iba pár týždňov pred voľbami“. Zastupiteľstvo Trnavského samosprávneho kraja začiatkom októbra schválilo zámer vstupu strategického partnera do nemocníc v Galante a Dunajskej Strede. 

Okrem Mikuša a Uhliarika sa o post predsedu kraja uchádza József Berényi (SMK, OKS), József Nagy (Most-Híd) a Andrej Richnák (Nový parlament). Voľby do orgánov samosprávnych krajov budú v sobotu 9. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies