ATP World Tour Finals - Traja grandslamoví šampióni sú spolu

NETKY.SK • 2 November 2013, 16:57 • 2 min
ATP World Tour Finals - Traja grandslamoví šampióni sú spolu

LONDÝN - Výsledok sobotňajšieho žrebu zloženia základných skupín dvojhry na koncoročnom výberovom šampionáte tenistov Barclays ATP World Tour Finals v Londýne.

slovakia

left justify in out

Grandslamoví šampióni Novak Djokovič zo Srbska, Argentínčan Juan Martín Del Potro a Švajčiar Roger Federer si spolu s Francúzom Richardom Gasquetom zahrajú v základnej B-skupine dvojhry na koncoročnom výberovom šampionáte tenistov Barclays ATP World Tour Finals v Londýne (4. - 11. novembra, celková dotácia 6 miliónov USD, tvrdý povrch v hale O2 Arena). Rozhodol o tom sobotňajší žreb. V A-skupine sú španielsky líder svetového rebríčka Rafael Nadal, jeho krajan David Ferrer, Čech Tomáš Berdych a Švajčiar Stanislas Wawrinka.

Titul bude od pondelka obhajovať Djokovič, ktorý sa medzi elitou - ešte na podujatí pod názvom Tennis Masters Cup v čínskom Šanghaji - radoval aj v sezóne 2008. Federer je víťaz edícií 2003, 2004, 2006, 2007, 2010 a 2011, šesť úspechov je historické maximum. Niekdajšia jednotka renkingu sa kvalifikovala 12. raz bez prerušenia. Nadal bol v roku 2010 vo finále, minulý rok absentoval pre problémy s kolenom. Ferrer je finalista zo sezóny 2007, Del Potro si zahral o trofej v roku 2009, Berdych bol v semifinále 2011. Gasquet štartuje prvý raz od ročníka 2007, Wawrinka debutuje. Právo štartu nevyužije domáci Andy Murray, rekonvalescent po operácii chrbta. 

Súčasťou tohto podujatia pre ôsmich najlepších singlistov v bodovaní "Race to London" je súťaž ôsmich deblových párov, žreb sa uskutoční neskôr. 
Výsledok sobotňajšieho žrebu zloženia základných skupín dvojhry na koncoročnom výberovom šampionáte tenistov Barclays ATP World Tour Finals v Londýne:
A-skupina: Rafael Nadal (Šp.) David Ferrer (Šp.) Tomáš Berdych (ČR) Stanislas Wawrinka (Švaj.)
B-skupina: Novak Djokovič (Srb.) Juan Martín Del Potro (Arg.) Roger Federer (Švaj.) Richard Gasquet (Fr.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies