Cirque du Soleil dostane za smrť akrobatky pokutu

NETKY.SK • 31 Október 2013, 10:25 • 2 min
Cirque du Soleil dostane za smrť akrobatky pokutu

LAS VEGAS - Kanadské zoskupenie Cirque du Soleil dostane pokutu za smrť francúzskej akrobatky Sarah Guyard-Guillot, ktorá 29. júna počas vystúpenia v lasvegaskom hoteli MGM Grand spadla z výšky 28 metrov.

slovakia

left justify in out

Rozhodli o tom predstavitelia nevadského úradu na kontrolu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, podľa ktorých za úmrtie 31-ročnej Guyard-Guillot mohol čiastočne aj fakt, že nemala dostatočný tréning. Pre Cirque du Soleil preto navrhli pokutu minimálne 25-tisíc dolárov (v prepočte približne 18 200 eur), ďalších 7000 dolárov (zhruba 5000 eur) by mal zaplatiť aj spomínaný hotel MGM Grand.

Sarah Guyard-Guillot sa počas šou Ka nešťastnou náhodu vyvliekla z lana, na ktorom bola zavesená. Viacerí diváci si spočiatku mysleli, že ide o súčasť choreografie. Krátko na to ich však organizátori požiadali, aby opustili divadlo a sľúbili tiež vrátenie peňazí za vstupenky. Koroner potvrdil, že smrť nastala v dôsledku silného nárazu. Guyard-Guillot bola prvou účinkujúcou, ktorá zomrela počas vystúpenia od vzniku umeleckého súboru v roku 1984. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies