Viskupič: Úrad kraja nedodal ÚVO dokumenty

NETKY.SK • 30 Október 2013, 14:14 • 2 min
Viskupič: Úrad kraja nedodal ÚVO dokumenty

BRATISLAVA - Poslanec hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Jozef Viskupič tvrdí, že Úrad Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) nedodal Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) dokumenty v súvislosti s prešetrením havárii v Bratislavskom kraji.

slovakia

left justify in out

Ako informoval Viskupič na dnešnom brífingu, Úradu pre verejné obstarávanie prišli tri podnety na prešetrenie zákaziek Bratislavského kraja. Hovorca ÚVO Ján Mažgút pre agentúru SITA povedal, že Bratislavský kraj poskytol dokumenty hlavnému kontrolórovi, čiže ich podstúpil na vnútornú kontrolu. Podľa Mažgúta Bratislavský kraj s týmto odôvodnením vysvetlil, že nemohol poskytnúť dokumenty Úradu pre verejné obstarávanie.

Jeden z podnetov na prešetrenie havárii v Bratislavskom kraji podľa Viskupiča podal pôvodne aj Bratislavský samosprávny kraj, ktorý však následne podnet stiahol bez udania dôvodu. "Úrad pre verejné obstarávanie si vyžiadal dokumenty v súvislosti s kontrolou zákaziek Bratislavského kraja. Úrad BSK však tieto dokumenty ÚVO neposkytol v päťdňovej lehote," povedal Viskupič a dodal, že Úrad BSK poslal iba časť dokumentov, z ktorých sa nedá urobiť celá kontrola. 

Stiahnutie podnetu aj nedodanie dokumentov pre ÚVO vníma Viskupič ako obštrukcie. "Naše podozrenia sa viac-menej prehĺbili. Boli by sme radi, keby v zákonnej lehote mohol ÚVO rozhodnúť, či k porušeniu zákona došlo a v akej miere. Ak dokumenty, ktoré proces môžu otvoriť, nedoručia na ÚVO, je dôvod sa domnievať, že niekto ten proces zdržuje, aby neprišlo k výsledku do termínu volieb," povedal Viskupič, podľa ktorého došlo k porušeniu zákona v súvislosti s účelovo delenými zákazkami pod 200 000 eur. 

Ako informovala agentúra SITA ešte 19. septembra, podnet na prešetrenie na Úrad pre verejné obstarávanie podala aj kandidátka na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja a krajská poslankyňa Monika Flašíková Beňová. Ako uviedla Flašíková Beňová, pre opravy havárií v zariadeniach kraja mala podozrenie na tunelovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies