CL: Žilina s 5 bodmi z ostatných ôsmich duelov, Guľa má dôveru

NETKY.SK • 28 Október 2013, 17:53 • 2 min
CL: Žilina s 5 bodmi z ostatných ôsmich duelov, Guľa má dôveru

ŽILINA - Futbalisti MŠK Žilina v tejto súťažnej sezóne nerobia radosť svojim priaznivcom. So šiestimi majstrovskými titulmi druhý najúspešnejší klub v ére samostatnej SR (viac primátov má na konte iba Slovan Bratislava - sedem, pozn.) figuruje po 15 odohraných kolách v corgoňligovej tabuľke až na 10. mieste so 17 bodmi.

slovakia

left justify in out

V lete prišiel do mužstva nový tréner Adrián Guľa, ktorý predtým zažil úspešné obdobie v AS Trenčín. Tridsaťosemročný kouč podpísal zmluvu na päť rokov. Jeho novým zverencom sa však "výsledkovo" nedarí, z ostatných ôsmich corgoňligových duelov získali futbalisti spod Dubňa iba "chudobných" 5 bodov za jedno víťazstvo a dve remízy, k tomu bolo päť prehier (skóre 8:13). "Tréner Guľa má plnú dôveru viesť mužstvo," uviedol v pondelok popoludní PR manažér MŠK Žilina Roman Grešo na otázku agentúry SITA, či vedenie klubu neuvažuje o zmene na poste šéfa realizačného tímu.

Futbalisti Žiliny naposledy zvíťazili v Corgoň lige pred piatimi týždňami: 21. septembra zdolali doma MFK Košice 2:0 v rámci 11. kola, potom nasledovali štyri stretnutia bez víťazstva: domáca prehra s Ružomberkom 2:3 (12. kolo), tiež doma bezgólová remíza s Dunajskou Stredou (13. kolo) a prehry v Zlatých Moravciach 0:2 (14. kolo) a v sobotu doma s Banskou Bystricou 1:2 (15. kolo). Pred spomenutým víťazným stretnutím s "východniarmi" získala Žilina v troch ligových zápasoch iba jediný bod - na trávniku v Myjave so Spartakom bol nerozhodný rezultát 1:1 (10. kolo), predtým si MŠK pripísal dve prehry: doma s Trenčínom 1:3 (9. kolo) a v Senici 1:2 (8. kolo). Zverenci trénera A. Guľu podľahli minulý týždeň v prvom dueli štvrťfinále Slovnaft Cupu obhajcovi trofeje ŠK Slovan Bratislava 1:3 a pred novembrovou odvetou na Pasienkoch majú v postupovej matematike zlú východiskovú pozíciu na účasť v semifinále národného pohára.

V spomenutom sobotňajšom meraní síl v rámci 15. kola Corgoň ligy s Banskou Bystricou však mali Viktor Pečovský a spol. aj smolu. Žilina viedla od 7. min gólom Tomáša Majtána, hostia však onedlho vyrovnali Matúšom Marcinom a dvadsať minút pred koncom duelu rozhodol Jakub Brašeň o tesnom víťazstve Dukly. Pritom v 52. min za stavu 1:1 nepremenil Žilinčan Róbert Pich pokutový kop a viaceré ďalšie výborné príležitosti domácich hráčov zlikvidoval hrdina stretnutia - banskobystrický brankár Peter Boroš. "Mali sme slušný vstup do zápasu, dali sme gól, ale namiesto kvality a presadenia sa sme inkasovali. Cez polčasovú prestávku sme to preskupili, hrali sme dobrý futbal. Prišiel pokutový kop, tri šance, ale asi sme urazili šťastie a takto to dopadlo. Prehrali sme duel, v ktorom sme neboli slabší. Zároveň sme však boli aj tímom, ktorý stále veľmi málo túži po víťazstve. Nie sú to jednoduché chvíle v pozícii trénera. Skôr ako výsledok ma mrzia niektoré úseky hry, ktoré nespĺňali parametre," hodnotil víkendový súboj s Duklou tréner MŠK Žilina Adrián Guľa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies