Austrálčan a traja Tibeťania zahynuli v lavíne na Mount Evereste

NETKY.SK • 16 Október 2013, 13:12 • 2 min
Austrálčan a traja Tibeťania zahynuli v lavíne na Mount Evereste

PEKING - Austrálčan a traja Tibeťania zahynuli v lavíne na čínskej strane štítu Mount Everest v Tibete. Informovali o tom dnes čínske štátne médiá, na ktoré sa odvolávala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Austrálske veľvyslanectvo potvrdilo smrť 60-ročného muža z južnej Austrálie. Dodalo, že konzulárni predstavitelia v Pekingu sa snažia skontaktovať s mužovou rodinou a ponúknuť jej pomoc.

Čínska štátna televízia CCTV uviedla, že "ilegálna skupina zahraničných turistov, organizovaná tibetskou cestovnou kanceláriou", vnikla v nedeľu 13. októbra do oblasti Mount Everestu, ktorá nie je pre turizmus povolená. Televízia dodala, že turistov v ten deň neskôr zasiahla lavína a zahynul Austrálčan a traja miestni pastieri.

CCTV ďalej informovala, že 154 turistov uviaznutých na hore kvôli lavíne zachránili v utorok a do bezpečia odviedli aj 86 turistov, uviaznutých v základnom tábore na čínskej strane Mount Everestu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies