SDKÚ-DS chce, aby parlament deklaroval suverenitu SR v priamych daniach

NETKY.SK • 15 Október 2013, 12:17 • 2 min
SDKÚ-DS chce, aby parlament deklaroval suverenitu SR v priamych daniach

BRATISLAVA – Opozičná SDKÚ-DS chce, aby si Slovensko rozhodovalo o priamych daniach samo. Teda o tom, akú výšku bude mať daň z príjmu pre ľudí, aké budú firemné dane alebo iné priame poplatky, ktoré s tým súvisia.

slovakia

left justify in out

Na schôdzu Národnej rady (NR) SR, ktorá začína dnes, preto strana predkladá návrh Deklarácie o daňovej suverenite v priamych daniach.

"Návrh spočíva v tom, aby NR SR deklarovala celou svojou váhou a rozhodnutím pléna, že Slovenská republika je a zostane suverénna v otázke priamych daní," vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. Podľa jeho slov bol pred krízou tlak z Európskej únie na harmonizáciu daní. V čase krízy sa však oslabil, pretože si nikto nedovolil zasahovať do tohto nástroja a oslabovať tak možnosti jednotlivých štátov. "Ale teraz, keď to pomaly odznieva, znova počúvame hlasy, že by mohli byť harmonizované dane," varoval Frešo.

Súhlas s harmonizáciou by však podľa podpredsedu strany Ivana Štefanca znamenal vyššie dane pre Slovensko. Dôvodom je skutočnosť, že krajiny zo západnej Európy majú vyššie dane, ako sú v súčasnosti v Slovenskej republiky. "Odmietame snahy o harmonizáciu, o rovnaké sadzby. Sme za to, aby tu bola zdravá súťaž," doplnil Štefanec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies