Djokovič obhájil titul v Šanghaji, získal 15.titul z turnajov Masters

NETKY.SK • 13 Október 2013, 15:01 • 2 min
Djokovič obhájil titul v Šanghaji, získal 15.titul z turnajov Masters

ŠANGHAJ - Vo finále zdolal Argentínčana Juana Martina del Potra po trojsetovej bitke.

slovakia

left justify in out

Srb Novak Djokovič sa stal víťazom tenisového turnaja ATP Rolex Masters 1000 v Šanghaji, keď vo finále zdolal Argentínčana Juana Martina del Potra po trojsetovej bitke 6:1, 3:6, 7:6 (3). "Nole" získal celkovo 15. cennú trofej z podujatí Masters a natiahol svoju víťaznú sériu v Číne už na 20 zápasov.

Počas celého duelu sa prezentoval skvelou hrou na sieti, v  rozhodujúcom tajbrejku lepšie podával i returnoval. "Diváci videli skvelý zápas. Juan Martin si zaslúžil byť vo finále a dnes podal veľmi dobrý výkon. Pre mňa je turnaj v Šanghaji jedným z najobľúbenejších na okruhu ATP a veľmi ma teší, že som obhájil vlaňajší titul," povedal pre akreditované médiá zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu.

Del Potro stále čaká na prvý titul s prívlastkom Masters, jeho životným úspechom zostáva triumf na grandslamovom US Open z roku 2009. "Som rád, že sa mi v Šanghaji prvýkrát podarilo postúpiť do finále. Mrzí ma, že som to nedotiahol až k titulu, počas celého týždňa som však v Číne predvádzal kvalitný tenis," povedal Argentínčan, ktorý v semifinále po výbornom výkone vyradil svetovú jednotku Španiela Rafaela Nadala.  

Finále štvorhry

Vo finále štvorhry vyhral chorvátsko-brazílsky pár Ivan Dodig, Marcelo Melo nad španielskym párom David Marrero, Fernando Verdasco 7:6, 6:7, 10:2.

dvojhra - finále:
Novak Djokovič (1-Srb.) - Juan Martin del Potro (6-Arg.) 6:1, 3:6, 7:6 (3).

štvorhra - finále:
Ivan Dodig, Marcelo Melo (5-Chor./Braz.), - David Marrero, Fernando Verdasco (8-Šp.) 7:6 (2), 6:7 (6), 10:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies