Na DK SFZ sa neriešil Soumah, platí pôvodný 6-zápasový dištanc

NETKY.SK • 11 Október 2013, 09:56 • 2 min
Na DK SFZ sa neriešil Soumah, platí pôvodný 6-zápasový dištanc

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) sa na svojom štvrtkovom zasadnutí nezaoberala prípadom hráča ŠK Slovan Bratislava Seydoubu Soumaha.

slovakia

left justify in out

Hoci vedenie "belasých" avizovalo, že po minulotýždňovom verdikte "disciplinárky", ktorá guinejskému ofenzívnemu stredopoliarovi Slovana zastavila činnosť na šesť zápasov nepodmienečne od 22. septembra (hráč navyše dostal peňažnú pokutu 2500 eur, pozn.) za vylúčenie v zápase 11. kola Corgoň ligy v Trnave a následné hrubé nešportové správanie, bude žiadať DK SFZ o omilostenie tohto afrického futbalistu, nestalo sa tak.

"Soumah nepožiadal o žiadnu zmenu trestu ani o odpustenie trestu. Platí naďalej pôvodný verdikt a trest," stručne poznamenal vo štvrtok podvečer na túto tému poverený predseda disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu Miroslav Vlk. 

Po polovici odpykania trestu podľa disciplinárneho poriadku majú kluby či hráči nárok požiadať DK SFZ o odpustenie zvyšku trestu. V spomenutom prípade Seydoubu Soumaha si tento 22-ročný futbalista "odstál" už tri zo šiestich stretnutí, polovica mu uplynula minulý týždeň v piatok 4. októbra v zápase 13. kola Corgoň ligy v Senici. "Nespratník" Soumah okrem spomenutého duelu na Záhorí (4. 10.) už predtým nútene pauzoval dve stretnutia - nenastúpil 25. septembra v Slovnaft Cupe v Dunajskej Lužnej ani 29. 9. v corgoňligovom stretnutí v Dunajskej Strede, do kompletného naplnenia trestu mu zostáva ešte trojzápasový dištanc. 

V prípade Soumaha nešlo teraz o prvý disciplinárny prehrešok. Vlani v septembri ešte ako hráč FC Nitra sa rodák z Conakry "preslávil" odsúdeniahodným správaním v ligovom zápase proti Spartaku Trnava, keď bol vylúčený za napadnutie rozhodcu Mastiša, hráča Spartaka Karhana a predchádzajúce šliapnutie na ležiaceho ďalšieho futbalistu Trnavy Patrika Čarnotu. Od DK SFZ vtedy dostal dištanc na šesť mesiacov a pokutu 3400 eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies