Vláda dnes zasadne v Handlovej, región môže získať 2,3 mil. eur z rezervy

NETKY.SK • 9 Október 2013, 06:24 • 2 min
Vláda dnes zasadne v Handlovej, región môže získať 2,3 mil. eur z rezervy

BRATISLAVA – Vláda Roberta Fica (Smer-SD) bude dnes po týždni opäť rokovať mimo svojho bratislavského sídla. Výjazdové rokovanie kabinetu sa tentoraz uskutoční v meste Handlová v Trenčianskom kraji. Minulý týždeň ministri na čele s premiérom rokovali v Košiciach.

slovakia

left justify in out

Do programu dnešného výjazdového zasadnutia kabinetu je zatiaľ zaradený iba jeden bod. Ide o Analýzu sociálno-ekonomickej situácie Trenčianskeho samosprávneho kraja a návrhy na zlepšenie v sociálnej a hospodárskej oblasti, ktorú pripravil rezort financií pod vedením Petra Kažimíra (Smer-SD). V prípade, že kabinet materiál odobrí, z rezervy vlády poputuje 2,3 milióna eur na aktivity, ktoré majú zlepšiť sociálno-ekonomickú situáciu v Trenčianskom kraji. Prostriedky majú ísť konkrétne z kapitoly Všeobecná pokladničná správa a nasmerované majú byť napríklad na rekonštrukcie viacerých kultúrnych domov v obciach v rámci regiónu či do obnovy materských a základných škôl. Ďalšie financie na opatrenia pre región by mali zabezpečiť viacerí ministri v rámci svojich rozpočtov.

Dnešné zasadnutie kabinetu však nebude tento týždeň jediné. Predseda vlády s ministrami zasadnú za rokovací stôl opäť vo štvrtok 10. októbra v Bratislave. Na programe budú mať okrem iného návrh štátneho rozpočtu na budúci rok. Ten musí vláda predložiť Národnej rade (NR) SR najneskôr do 15. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies