Počet obetí tajfúnu Fitow v Číne vzrástol, Japonsko zasiahol ďalší tajfún Danas

NETKY.SK • 7 Október 2013, 15:57 • 2 min
Počet obetí tajfúnu Fitow v Číne vzrástol, Japonsko zasiahol ďalší tajfún Danas

PEKING - Počet obetí tajfúnu Fitow na juhozápade Číny stúpol na päť osôb, štyria ľudia sú nezvestní a zhruba milión obyvateľov museli evakuovať. Ďalší tajfún Danas dnes zasiahol južné Japonsko, informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Tajfún Fitow zasiahol správnu oblasť Šao-čcheng v provincii Fu-ťien, pričom vietor v nárazoch dosahoval rýchlosť do 200 kilometrov za hodinu. Očakáva sa však, že tajfún hlbšie nad pevninou ďalej zoslabne. Úrady v susednej provincii Če-ťiang evakuovali zhruba 786.000 ľudí vrátane 211.000 osôb z lodí. Približne 338.000 ľudí evakuovali v provincii Fu-ťien.

Následky tajfúnu celkovo pocítili viac ako tri milióny obyvateľov. Priame ekonomické škody sa len v Če-ťiangu odhadujú na 2,28 miliardy jüanov (118 miliónov eur). Meteorológovia predpovedajú, že za 12 hodín naprší v mnohých oblastiach provincie Fu-ťien do 200 milimetrov zrážok. V provinciách Če-ťiang, Fu-ťien a Ťiang-si zrušili od nedele lodnú dopravu, ako aj množstvo leteckých, vlakových a autobusových spojov.

Južné Japonsko, ktoré Fitow zasiahol v nedeľu, dnes postihol ďalší tajfún Danas - v poradí 24. tajfún sezóny. Japonskí meteorológovia varovali pred záplavami, silným vetrom a vysokými vlnami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies