Lásik nebude k dispozícii, do kádra SR 21 pribudol Duda

NETKY.SK • 7 Október 2013, 12:24 • 2 min
Lásik nebude k dispozícii, do kádra SR 21 pribudol Duda

SENEC - Po zranenom stopérovi Dukly Banská Bystrica Dionatanovi Teixeirovi nebude môcť tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád rátať na blížiace sa duely proti rovesníkom zo Škótska (hrá sa vo štvrtok 10. 10. o 20.30 h SELČ v Paisley) a Luxemburska (pondelok 14. októbra o 19.00 h v Senci) v 3. skupine kvalifikácie o postup na ME 2015 do Česka ani so službami Richarda Lásika.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný stredopoliar (nar. 18. 8. 1992) druholigového talianskeho klubu Brescia Calcio, kde nedávno predĺžil zmluvu až do júna 2017, prišiel na nedeľňajší zraz slovenskej "dvadsaťjednotky" do Senca, ale jeho zdravotný stav mu zabráni nastúpiť v októbrových kvalifikačných stretnutiach.

"Rišo má už asi dva týždne problémy s členkom. Po zraze odišiel do Nitry na vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Bohužiaľ, nedopadlo to dobre a Lásik pôjde takmer naisto domov," informoval v pondelok napoludnie agentúru SITA technický vedúci SR "21" Dávid Vailing a ďalej poznamenal: "S naším mužstvom sa pripravuje stredopoliar MFK Košice Ondrej Duda, ktorý pribudol do kádra." 

Spomenutého Teixeiru nahradil obranca Zlatých Moraviec Michal Pintér. Lepšou správou je, že dvojica legionárov Milan Lalkovič, Jakub Vojtuš sa pridala k spoluhráčom ešte v nedeľu, prvým menovaný s mužstvom absolvoval aj tréning. "Ako posledný sa pridá obranca Gyömbér, ktorý chýbal na zraze pre klubové povinnosti v talianskej Catanii. Noro je už na Slovensku, na podvečernom tréningu už bude k dispozícii," doplnil informácie technický vedúci SR "21". 

Zverenci trénera Ivana Galáda mali v pondelok v pláne dve tréningové jednotky (11.00 a 18.00 h v Senci), po utorkovom predpoludňajšom tréningu pri Slnečných jazerách (9.00 h) odcestujú z Viedne do škótskeho Edinburghu, odkiaľ sa presunú do dejiska štvrtkového stretnutia - Paisley. 

Mladí Slováci sú po dvoch odohraných zápasoch na čele poradia v 3. kvalifikačnej skupine so šesťbodovým ziskom, zdolali Luxemburčanov na ich pôde vysoko 7:1 i Gruzíncov doma (1:0). Druhé v poradí Holandsko má iba horšie skóre, tretie Gruzínsko a štvrté Škótsko si vybojovali zatiaľ tri body, Luxembursko ešte nebodovalo. Do baráže o účasť na kontinentálnom šampionáte "dvadsaťjednotiek" do Česka postúpia víťazi desiatich základných skupín a štyri najlepšie tímy z druhých miest, z nich následná sedmička úspešných odcestuje na ME 2015. Organizátor má istú účasť. 

Aktualizovaný káder slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na blížiace sa dva zápasy proti rovesníkom zo Škótska (štvrtok 10. októbra o 20.30 h SELČ v Paisley) a Luxemburska (pondelok 14. októbra o 19.00 h v Senci) v 3. skupine kvalifikácie o postup na ME 2015 do Česka: 
Brankári: Patrik Le Giang (MŠK Žilina), Marko Maroši (Wigan Athletic/Angl.) 
Obrancovia: Dávid Hudák, Branislav Niňaj (obaja ŠK Slovan Bratislava), Norbert Gyömbér (Catania Calcio/Tal.), Lukáš Pauschek (AC Sparta Praha/ČR), Róbert Mazáň (AS Trenčín), Michal Pintér (FC ViOn Zlaté Moravce) 
Stredopoliari: Martin Bukata, Ondrej Duda (obaja MFK Košice), Patrik Hrošovský (1. SC Znojmo/ČR), Jakub Paur, Michal Škvarka, Jaroslav Mihalík (všetci MŠK Žilina), Stanislav Lobotka (Ajax Amsterdam/Hol.), Karol Mészáros (ŠK Slovan Bratislava), Ivan Schranz (FC Spartak Trnava), Jakub Vojtuš (SC Olhanense/Portug.) 
Útočníci: Adam Zreľák (MFK Ružomberok), Tomáš Malec (AS Trenčín), Milan Lalkovič (FC Walsall/Angl.), Lukáš Szabó (FC ViOn Zlaté Moravce) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies