Sagan medzi favoritmi Okolo Lombardie

NETKY.SK • 4 Október 2013, 15:31 • 2 min
Sagan medzi favoritmi Okolo Lombardie

BERGAMO - Slovenský cyklista Peter Sagan môže v nedeľu zaútočiť na prvé miesto svetového rebríčka UCI. Na pretekoch Okolo Lombardie bude patriť medzi favoritov.

slovakia

left justify in out

Tradičné podujatie, ktoré sa 6. októbra uskutoční už 107. raz, odštartujú v Bergame, cieľ bude po 242 km v Lecce. Pre mnohých cyklistov bude lombardské podujatie možnosťou napraviť si chuť po svetovom šampionáte vo Florencii. Organizátori z RCS Sport sa rozhodli zmeniť tradičný sobotňajší termín na nedeľňajší, aby zvýšili televíznu sledovanosť.

Prvýkrát sa na štart pretekov postaví v dúhovom drese majstra sveta Portugalčan Rui Costa. Jazdec tímu Movistar sa môže stať prvým mužom od roku 2006 a Paola Bettiniho, ktorý v jednom roku vyhral majstrovstvá sveta a Okolo Lombardie. Najväčším favoritom na úspech v Lecce je strieborný z Florencie Joaquim Rodríguez, ktorému profil trate maximálne sedí. Rodríguez sa pobije so Saganom o možnosť predstihnúť na čele rebríčka WorldTour Chrisa Frooma. Španiel zaostáva za Britom o 80, Slovák o 96 bodov. Víťaz z Lombardie si vybojuje 100 bodov. Ďalšími adeptmi na prvenstvo budú Španiel Alejandro Valverde, Talian Vincenzo Nibali či Rigoberto Urán z Kolumbie. O čo najlepší výsledok sa chcú pobiť aj bývalí víťazi Tour de France Alberto Contador a Cadel Evans.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies