Diego Costa sa rozhodol, reprezentovať chce Španielsko

NETKY.SK • 4 Október 2013, 09:38 • 2 min
Diego Costa sa rozhodol, reprezentovať chce Španielsko

MADRID - Futbalista Diego Costa, ktorý sa narodil Brazílii, vyjadril túžbu reprezentovať Španielsko. Zakončovateľ Atlética Madrid sa však môže prípadne objaviť v reprezentácii až po vybavení potrebných administratívnych náležitostí, informovala vo štvrtok národná federácia RFEF.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný útočník získal v lete španielske občianstvo, ešte v marci pritom debutoval v brazílskom A-tíme v prípravnom zápase proti Taliansku v Ženeve. "Hráč ústne deklaroval trénerovi nášho národného tímu svoju túžbu reprezentovať Španielsko," uviedla RFEF na svojom oficiálnom webe. Costa je spolu s Lionelom Messim prostredníctvom 8 gólov na čele poradia strelcov Primera División 2013/2014. 

Tréner Vicente del Bosque zverejní nomináciu na nadchádzajúce stretnutia kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta v roku 2014 do Brazílie proti Bielorusku a Gruzínsku v piatok, Costa sa však v nej ešte nemôže objaviť. 

Španielsko je spolu s Francúzskom na čele kvalifikačnej I-skupiny. Oba tímy získali po 14 bodov, "La Furia Roja" má však jeden zápas k dobru. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies