Pápež navštívi hrobku Františka z Assisi

NETKY.SK • 4 Október 2013, 09:20 • 2 min
Pápež navštívi hrobku Františka z Assisi

VATIKÁN - Pápež František v piatok navštívi hrobku svätého Františka z Assisi, ktorého učeniu chce bývalý argentínsky kardinál Jorge Bergoglio zasvätiť svoj pontifikát.

slovakia

left justify in out

Hlavu katolíckej cirkvi budú na ceste sprevádzať ôsmi kardináli, ktorí patria do jeho najužšieho okruhu spolupracovníkov a majú mu pomôcť zreformovať cirkev. Františkova hrobka z 13. storočia sa nachádza v mestečku Assisi venovaného tomuto svätcovi.

Pápež si meno tejto historickej postavy vybral preto, lebo svoj pontifikát chce zasvätiť najmä chudobným ľuďom na okraji spoločnosti. František z Assisi je pritom patrónom celého Talianska. V krajine ho volajú aj Il Poverello, v preklade Ten chudobný. Pochádzal z bohatej rodiny, keďže bol synom miestneho úspešného obchodníka s oblečením. Ako 25-ročný sa však zbavil všetkého majetku a zvyšok života zasvätil staraním sa o najchudobnejších ľudí. Odmietanie materiálnych statkov a prehnanej okázalosti a bohatstva je jedným z hlavných znakov začínajúceho pontifikátu pápeža Františka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies