Mexická polícia oslobodila z moci únoscov 73 ľudí

NETKY.SK • 1 Október 2013, 07:13 • 2 min
Mexická polícia oslobodila z moci únoscov 73 ľudí

MEXIKO - Mexická polícia zachránila na severe krajiny v meste Reynosa 73 ľudí, ktorí boli v moci únoscov. Policajti sledovali podozrivých mužov, ktorí ich doviedli až k domu, odkiaľ bolo počuť zúfalé volanie o pomoc, informovala v noci nadnes miestna vláda.

slovakia

left justify in out

V unesenej skupine bolo 37 Mexičanov, 19 Hondurasanov, 14 Guatemalčanov a traja Salvádorčania. Nachádzali sa tam aj ženy a maloleté osoby, z ktorých niektoré uviedli, že ich sexuálne zneužívali.

Polícia zadržala tri podozrivé osoby, ktoré si mali svoje obete vyberať v autobusoch alebo na autobusových staniciach. Niektorí unesení boli zadržiavaní až štyri mesiace, pričom páchatelia finančne vydierali ich rodiny. Pri razii polícia tiež zaistila zbrane a drogy, vrátane takmer 700 kusov nábojov, ručného granátu a takmer 10.000 kilogramov zrejme marihuany.

Mesto Reynosa leží v štáte Tamaulipas, kde je násilie na dennom poriadku a súperiace gangy tam bojujú o lukratívne distribučné cesty do USA. V roku 2010 sa v masovom hrobe v Tamaulipase našli telá 72 migrantov. Táto masová vražda sa pripisuje brutálnemu mexickému kartelu Zetas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies