Väznená členka Pussy Riot je pre hladovku v nemocnici!

NETKY.SK • 30 September 2013, 06:21 • 2 min
Väznená členka Pussy Riot je pre hladovku v nemocnici!

MOSKVA - Väznenú ruskú aktivistku Nadeždu Tolokonnikovovú, ktorá drží od pondelka hladovku, presunuli v nedeľu do väzenskej nemocnice.

slovakia

left justify in out

Tlačovú agentúru AFP o tom informoval jeden z predstaviteľov zariadenia nachádzajúceho sa v dedine Baraševo na území ruskej Mordvianskej republiky. Tolokonnikovovej manželovi Pjotrovi Verzilovovi, ktorý je takisto aktivista, medzitým viaceré zdroje potvrdili, že jeho ženu odviezli mimo pracovného tábora. Verzilov pre AFP uviedol, že Tolokonnikovovú sa pokúsi v nemocnici navštíviť. Krátko predtým adresoval väzenskej správe otvorený list, v ktorom sa sťažuje na viac ako 60 hodín trvajúce zadržiavanie manželky na samotke.

Dvadsaťtriročná členka pankovej skupiny Pussy Riot prestala jesť na protest proti "otrockým podmienkam" vo väznici a údajnému vyhrážaniu sa smrťou zo strany vedenia. Pre zhoršenie zdravotného stavu ju v piaty deň hladovky museli presunúť do väzenskej ošetrovne. 

Vo februári 2012 členky Pussy Riot vnikli do pravoslávnej katedrály v centre Moskvy, kde zaspievali "modlitbu" proti vtedajšiemu premiérovi a dnešnému prezidentovi Ruska Vladimirovi Putinovi a jeho spojeniu s ruskou pravoslávnou cirkvou. Tolokonnikovovú a 25-ročnú Mariu Aljochinovú a poslali do pracovných táborov, zatiaľ čo 31-ročnú Jekaterinu Samucevičovú súd prepustil na podmienku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies