Kouč Högstedt od Šarapovovej k omladine v JAR

NETKY.SK • 26 September 2013, 13:00 • 2 min
Kouč Högstedt od Šarapovovej k omladine v JAR

JOHANNESBURG - Švédsky tenisový kouč Thomas Högstedt, ktorý ešte nedávno viedol ruskú držiteľku kariérneho Grand Slamu Mariu Šarapovovú, teraz prijal výzvu úplne iného typu. Zobral si pod kuratelu juhoafrické sestry Zoe a Isabellu Krugerové, ktoré majú len 10, resp. 8 rokov.

slovakia

left justify in out

Niekdajšieho trénera Caroline Woznickej, Na Li, Tommyho Haasa, Nicolasa Kiefera, Jonasa Björkmana, Magnusa Normana, Thomasa Johanssona či Daniely Hantuchovej zaujali Krugerové vlani v novembri, keď na pozvanie národnej asociácie Tennis South Africa viedol seminár v Stellenboschi. 

"Od prvého dňa mi bolo jasné, že môžem urobiť zo Zoe Krugerovej jednu z najlepších hráčok na svete. Predvádza agresívnu hru od základnej čiary, ale dokáže dávať aj veľké rotácie a tvoriť uhly. Navyše, rada si nabieha k sieti a dobre podáva, takže si počína komplexne. Okrem toho sa nevyhýba žiadnemu typu povrchu. Isabella mi pripomína Martinu Hingisovú. Hrá rýchlo, plocho a so skvelým citom pre loptičku. Jej obľúbený úder je volej, ale má aj veľmi dobré dropšoty," cituje Högstedta portál Super Sport. 

Högstedt hodlá cestovať do Juhoafrickej republiky v rámci svojich možností, ale má k dispozícii aj štáb, ktorý bude aplikovať jeho pokyny a metódy. Alternatívou budú pobyty sestier vo Švédsku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies