Nemecká automobilka Volkswagen otvorila v Číne nový závod

NETKY.SK • 25 September 2013, 12:05 • 2 min
Nemecká automobilka Volkswagen otvorila v Číne nový závod

FO-ŠAN - Nemecká automobilka Volkswagen (VW) dnes otvorila v Číne nový závod, ktorý by mal spočiatku ročne produkovať 300.000 áut. Informovali o tom agentúry DPA a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Závod v meste Fo-šan v juhočínskej provincii Kuang-tung bude kontrolovať spoločný podnik Volkswagenu a čínskej firmy FAW Group. Podľa VW sa ročná produkčná kapacita z počiatočných 300.000 vozidiel v druhej fáze zvýši na dvojnásobok. Čo sa týka zamestnanosti, v prvej fáze by malo v závode vo Fo-šan pracovať asi 6500 ľudí, uviedol šéf Volkswagen Group China Jochem Heizmann.

Čína je pre nemeckú automobilku najväčším trhom a vzhľadom na vývoj čínskej ekonomiky a situácie v Európe momentálne aj najdôležitejším. V minulom roku predal VW v Číne 2,8 milióna áut, čo oproti roku 2011 znamenalo rast o 23 %. Za prvých osem mesiacov tohto roka predala firma v Číne 2,05 milióna áut, o 17,9 % viac než v rovnakom období vlani.

Ešte v závere roka 2012 Volkswagen informoval, že do konca roka 2016 plánuje v Číne investovať 14 miliárd eur. Investície by mali smerovať do vývoja nových modelov a zvýšenia produkcie v rámci spoločných podnikov s FAW Group a s automobilkou Shanghai Automotive Industry Corp. (SAIC). Oba spoločné podniky vyrábajú v Číne viac než 20 modelov v rámci značiek Volkswagen, Škoda a Audi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies