Kaliňák obhajuje svoje kolegyne: Lietadlá vládnej letky lietajú málo

NETKY.SK • 24 September 2013, 15:03 • 2 min
Kaliňák obhajuje svoje kolegyne: Lietadlá vládnej letky lietajú málo

BRATISLAVA – Lietadlá vládnej letky lietajú podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka málo. Ako povedal dnes novinárom, ministerstvo vnútra niekedy víta, aby lietadlá leteli, lebo inak lietajú naprázdno.

slovakia

left justify in out

„Je výhoda, ak letia za mesiac aspoň raz. Rozlietanosť malých lietadiel Jak je veľmi malá. Niekedy aj požiadam, či ministri nevyužijú šancu, ale niekedy nevyužijú. My vítame, keď objednajú lietadlá, lebo lietajú málo a musia lietať,“ povedal s tým, že špeciály musia ísť do vzduchu. „Ak to môžeme využiť na normálny let, len sa potešíme,“ dodal.

O ceste poslankýň Smeru-SD do Petrohradu Kaliňák nič nevie. On rozhoduje o cestách vládnych špeciálov počas mimoriadnych udalostí. NR SR má podľa neho svoje pravidlá protokolu. „My sme len servisná organizácia. Ak je to služobná cesta na medzinárodné stretnutie, je to štandard. Otázka je, či je to dostatočne efektívne. Náš malý špeciál je veľmi lacný, relatívne to býva efektívne,“ uviedol s tým, že niekedy je výhodnejšie ísť špeciálom ako komerčným letom. 

Podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec za využitím vládneho špeciálu vidí aroganciu moci, pretože nikto doteraz nevie, čo poslankyne v Petrohrade riešili. „O žiadnej pracovnej ceste nevedeli ani na našom konzuláte v Petrohrade,“ povedal. Podľa neho vládne poslankyne zneužili vládny špeciál a preto ich vyzýva, aby vrátili náklady na túto cestu, pretože inak by sa museli na ňu poskladať občania. „Je zarážajúce, kam až siaha arogancia vlády jednej strany, keď sa spätne dozvedáme o takomto zneužívaní verejných zdrojov,“ povedal Štefanec.

Podpredsedníčka parlamentu a poslankyňa za Smer-SD Jana Laššáková spolu so straníckymi kolegyňami Darinou Gabániovou, Annou Vittekovou a Ľubicou Roškovou v dňoch 21. až 23. septembra pracovne navštívili Sankt Peterburg. Leteli vládnym špeciálom. Pôvodne mala cestovať aj poslankyňa za KDH Monika Gibalová, ktorá však zostala na Slovensku a v Košiciach sa zúčastnila na Národnom pochode za život. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies