Moyes v prvom mestskom derby pohorel, Pellegrini kvitoval dominanciu City

NETKY.SK • 23 September 2013, 11:32 • 2 min
Moyes v prvom mestskom derby pohorel, Pellegrini kvitoval dominanciu City

MANCHESTER - Prvé mestské derby skončilo pre trénera futbalistov Manchestru United Davida Moyesa veľmi zle, na Etihad Stadium jeho výber prevalcovala domáca mašina City 4:1.

slovakia

left justify in out

"Červení diabli", ktorých už nevedie legendárny Škót Alex Ferguson, majú za sebou najhorší štart do Premier League za posledných deväť rokov, v tabuľke obhajcovi titulu patrí po 5. kolách až ôsma priečka so 7 bodmi.

Dva góly argentínskeho útočníka Sergia Agüera a ďalšie zásahy Yayu Toureho a Samira Nasriho len vyjadrili jasnú prevahu tímu čílskeho kouča Manuela Pellegriniho, ktorý je v tabuľke tretí s 10 bodmi. A bol to najmä spôsob hry, ktorým "Citizens" nad rivalom dominovali, čo rezonoval v pozápasovom hodnotení. "Teraz, po takomto víťazstve, je najdôležitejšia vec, ako sme ho dosiahli. Pred zápasom totiž nikto neveril, že naša výhra 4:1 je možná," povedal Pellegrini. Francúzsky stredopoliar Nasri tiež ocenil, ako si jeho výber poradil s rivalom: "Toto je skutočne veľmi špeciálne víťazstvo. Vyslali sme totiž našim súperom veľký signál, že Manchester City bude mať v tejto sezóne veľkú silu."

Hosťom absentoval zranený holandský kanonier Robin Van Persie, ktorý potom veľmi chýbal partnerovi v ofenzíve Waynovi Rooneymu. Ten v závere zápasu síce krásnym gólom z priameho kopu stanovil konečné skóre, jeho "chuťovka" ale vo svetle konečného výsledku zrejme upadne do zabudnutia. Hoci sa ňou anglický reprezentant stal s 11 gólmi najlepším strelcom histórie derby týchto súperov. "Áno, absencia van Persieho bola pre nás nepríjemná. Napriek tomu si myslím, že Wayne bol najlepším hráčom na ihrisku a nezaslúžil si byť v zdolanom tíme. My sme ale začali zápas veľmi zle. S výkonom mojich hráčov som veľmi nespokojný, pretože nebol na neho žiadny dôvod, najmä keď sme v strede týždňa v Lige majstrov proti Leverkusenu hrali tak dobre. Všade sme boli druhí, v súbojoch, v prihrávkach. No je to jeden zápas, prídu ešte mnohé ďalšie a v nich sa musíme zlepšiť," hodnotil Moyes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies