Párková polievka. Suroviny: 5-9 zemiakov, 4 párky, 1 PL bravčovej masti, 1 PL hladkej múky, vegetu, mleté čierne korenie, mletú sladkú papriku, majorán, soľ,
Príprava:
Očistené, na kocky nakrájané zemiaky uvaríme v slanej vode. Z masti, múky a mletej sladkej papriky pripravíme zápražku, ktorú nalejeme do polievky. Pridáme na kolieska nakrájané párky, vegetu, majorán a spolu chvíľu povaríme.
Hovädzia roštenka na šampiňónoch.
Suroviny:
800 g hovädzej roštenky, 100 g slaniny, 2 cibule, 1 PL masla, 150 g šampiňónov, rascu, 1 ČL mletej sladkej papriky, 1 malý paradajkový pretlak,
Príprava:
Slaninu vyškvaríme, pridáme nakrájanú cibuľu, mäso nakrájané na rezance, rascu, mletú papriku, soľ a spolu opražíme, podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Očistené a nakrájané šampiňóny orestujeme na masle a spolu s paradajkovým pretlakom pridáme k mäsu. Podávame s knedľou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies