Podnikateľa Mareka Trajtera vzal sudca do väzby

NETKY.SK • 20 September 2013, 15:20 • 2 min
Podnikateľa Mareka Trajtera vzal sudca do väzby

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes zobral do väzby podnikateľa Mareka Trajtera, ktorého slovenská polícia obvinila v prípade vraždy podnikateľa Romana Deáka.

slovakia

left justify in out

Súd akceptoval v celom rozsahu návrh prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý požadoval tzv. kolúznu a útekovú väzbu. Súd neprijal ponúkanú peňažnú záruku ani nahradenie väzby probačným a mediačným dohľadom. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený podal voči verdiktu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Obvineného v stredu 18. septembra deportovali zo Seychel na Slovensko. Jeho obhajca Peter Agalarev pre médiá uviedol, že Marek Trajter bol dovezený na Slovensko nezákonne, v rozpore s akýmikoľvek medzinárodnými zmluvami. Deportovali ho príslušníci pravdepodobne seychelskej polície súkromným lietadlom juhoafrickej spoločnosti. Pritom seychelský sudca rozhodol, že ho majú administratívne vyhostiť ako slobodného človeka s cestovným dokladom. Marek Trajter mal podľa obhajcu prelepené ústa a bol spútaný. Okolnosti deportácie budú podľa advokáta súčasťou ich sťažnosti proti vzatiu do väzby. 

Podnikateľ Roman Deák bol zavraždený v bratislavskej Dúbravke v októbri 1999, a to 19 ranami zo samopalu a pištolí kalibru 7,65 a 9 mm Luger, keď prichádzal k svojmu luxusnému mercedesu. Strely ho zasiahli do hrudníka a tváre. Mareka Trajtera obvinili po vyše 13 rokoch od vraždy Deáka. Podľa polície si objednal likvidáciu Romana Deáka a zaplatil za ňu Róbertovi Laličovi, alias Kýblovi, šéfovi skupiny sýkorovcov. Obvinenie z prípravy vraždy podnikateľ popiera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies