Práca snov: NASA zaplatí 3,5-tisíca mesačne za ležanie v posteli!

NETKY.SK • 17 September 2013, 20:00 • 2 min
Práca snov: NASA zaplatí 3,5-tisíca mesačne za ležanie v posteli!

HOUSTON – Viete si predstaviť, že by vám niekto platil za to, že ležíte v posteli, hráte videohry, surfujete na internete a pozeráte televízor? Ak obľubujete túto činnosť, tak pracovná ponuka od NASA je práve pre vás!

slovakia

left justify in out

Národný úrad pre letectvo a kozmonautiku (NASA) hľadá dobrovoľníkov, ktorí strávia 70 dní ničnerobením v ich budove v americkom meste Houston. „Lenivcov“ aj kráľovsky odmenia, zaplatia im asi 3500 eur mesačne.

Ide o výskum toho ako bude reagovať ľudské telo na mikrogravitáciu, alebo inými slovami na prostredie, kde bude gravitačná sila menšia ako u nás na Zemi. „Zo všetkých problémov, ktorým musia čeliť naši astronauti vo vesmíre je práve mikrogravitácia tým najťažším,“ napísala NASA na svojom webe. „Výskumníci a inžinieri budú študovať ležiacich ľudí na posteli, čo im  simuluje let do vesmíru, pretože kozmonauti sú vystavení polohe, ktorá sa dá napodobniť dlhodobým ležaním na posteli s hlavou dole,“ píše ďalej NASA.

Úspešní kandidáti strávia 70 dní 24 hodín denne na naklonenej posteli. Počas tejto „práce“ môžu hrať videohry, surfovať na internete, alebo pozerať televízor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies