Vodiči osobných áut kúpili počas leta viac ako 700-tisíc diaľničných nálepiek

NETKY.SK • 17 September 2013, 13:54 • 2 min
Vodiči osobných áut kúpili počas leta viac ako 700-tisíc diaľničných nálepiek

BRATISLAVA - Vodiči osobných áut kúpili na Slovensku počas leta spolu 703.145 kusov diaľničných nálepiek. Príjem z predaja nálepiek tak v júli a auguste tohto roka dosiahol 8,63 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Marcela Jánošíka sa najviac predávali desaťdňové diaľničné nálepky. Tvorili viac ako 78 % z celkového počtu predaných nálepiek. "Najväčší podiel príjmov pripadá taktiež na desaťdňové diaľničné nálepky," doplnil Jánošík. Znamenal viac ako 63 %.

Za všetkých osem mesiacov tohto roka pritom dosiahol príjem z predaja diaľničných nálepiek spolu 52,38 milióna eur. Diaľničnými nálepkami platia vodiči osobných áut do 3,5 tony za jazdu po spoplatnených úsekoch ciest. K dispozícii majú desaťdňové, mesačné a ročné nálepky. Cena desaťdňovej nálepky je 10 eur, mesačnej 14 eur a ročnej 50 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies