Cestovky opäť ponúkajú Egypt, napriek pretrvávajúcim nepokojom!

NETKY.SK • 16 September 2013, 13:27 • 2 min
Cestovky opäť ponúkajú Egypt, napriek pretrvávajúcim nepokojom!

BRATISLAVA – Dnes sa obnovili charterové lety zo Slovenska do turistickej destinácie Egypt. Napriek tomu, že hlavná turistická sezóna sa už končí, prvé lietadlo odletelo s 80-% obsadenosťou.

slovakia

left justify in out

 Egyptské veľvyslanectvo na Slovensku situáciu v turistických centrách neustále monitoruje. „Situácia v Egypte je stabilná, bezpečná a v turistických centrách a rezortoch sa od 30. júna tohto roku nevyskytol žiaden problém. Jediný malý incident sa odohral v centre Hurghady, ktorá je obývaná, a nemal žiaden vplyv na turistov v krajine,“ informoval na tlačovej besede v Bratislave Ihab Nasr, mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Egypta na Slovensku.

Ako prvá obnovila ponuku do Egypta cestovná kancelária Kartago Tours. Pre turistov sú dôležité informácie nielen o situácii v egyptských rezortoch, ale aj o fakultatívnych výletoch do väčších miest. „Čo sa nich týka, nič nie je definitívne uzavreté. Veľmi bude záležať, ako bude situáciu hodnotiť miestny partner cestovnej kancelárie v Egypte," konštatoval generálny sekretár Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a agentúr Stanislav Macko.

Denník Plus Jeden Deň však dodáva, že pre našich dovolenkárov platí odporúčanie ministerstva zahraničných vecí 3. stupňa zo 16. augusta. "Ministerstvo upozorňuje občanov SR, že v Egyptskej arabskej republike sa prehlbuje vnútropolitická kríza spojená so zhoršujúcou sa bezpečnostnou situáciou. Neodporúčame občanom, aby do Egypta cestovali. Zároveň upozorňujeme, že rozhodnutie cestovať do Egypta je na vlastnú zodpovednosť", uviedol hovorca rezortu zahraničia Boris Gandel. PR manažérka cestovnej kancelárie Satur Jana Zedníková informovala, že ich cestovka lety do Egypta neobnovila.

Podľa štatistík egyptského splnomocnenca Nasra počas prvého polroka 2013 bolo v Egypte mesačne približne 8000 turistov so slovenským pasom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies