Žiadosti veľkopodnikateľa Sergeja Salmanova súd nevyhovel

NETKY.SK • 10 September 2013, 15:44 • 2 min
Žiadosti veľkopodnikateľa Sergeja Salmanova súd nevyhovel

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici nevyhovel žiadosti obvineného veľkopodnikateľa Sergeja Salmanova a ponechal ho vo väzbe.

slovakia

left justify in out

Sergeja Salmanova i jeho syna Alexandra stíhajú za podplácanie pracovníčky Daňového úradu v Šamoríne. Voči uzneseniu podal sťažnosť prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Žalobca totiž pri prerokúvaní žiadosti Sergeja Salmanov navrhol rozšíriť väzobné dôvody o tzv. útekovú väzbu, ale sudca mu nevyhovel. Pre agentúru SITA to dnes uviedla hovorkyňa úradu Andrea Predajňová. Prokuratúra pôvodne žiadala väzbu preto, aby obvinený nemohol ovplyvňovať svedkov a pokračovať v trestnej činnosti. 

Vyšetrovanie otca i syna za korupciu je v záverečnej fáze študovania rozsiahleho spisového materiálu. Podľa prokurátora je možné obžalobu na Sergeja i Alexandra Salmanovcov predložiť na súd ešte v tomto mesiaci. Vo väzbe sú obaja od 23. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies