Zásobovanie plynom v Sýrii narušila povstalecká sabotáž

NETKY.SK • 3 September 2013, 17:55 • 2 min
Zásobovanie plynom v Sýrii narušila povstalecká sabotáž

DAMASK - Sýrski povstalci v utorok poškodili plynovod na severovýchode krajiny, čoho dôsledkom je zníženie denného objemu dodávok zemného plynu o približne 10 percent.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom štátna tlačová agentúra SANA, podľa ktorej museli po sabotáži odstaviť plynárenský závod dodávajúci denne 1,5 milióna kubických metrov plynu. Samotný útok sa podľa jej údajov odohral 25 kilometrov severne od mesta Dajr az-Zaur, ktoré je správnym centrom rovnomennej provincie. Zodpovednosť pripisuje "ozbrojeným teroristom", čo je spojenie používané sýrskym režimom na označenie protivládnych síl. Agentúra tiež uviedla, že udalosť bude mať bližšie nešpecifikovaný vplyv na zásobovanie elektrární. Iná skupina "ozbrojených teroristov" údajne medzitým zaútočila na jeden z ropných vrtov pri meste al-Hasaka.

Infraštruktúra je v sýrskej občianskej vojne pravidelným terčom sabotáží, pričom spôsobené škody vláda vo februári vyčíslila na 11 miliárd amerických dolárov (8,35 mld. eur). Sýrske úrady v auguste uviedli, že denná produkcia plynu sa od začiatku konfliktu v marci 2011 znížila z 24 na 16,7 milióna kubických metrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies