Súd nariadil zrušiť egyptskú islamistickú televíziu

NETKY.SK • 3 September 2013, 09:46 • 2 min
Súd nariadil zrušiť egyptskú islamistickú televíziu

KÁHIRA - Súd v egyptskej Káhire v pondelok nariadil ukončiť vysielanie islamistickej televíznej stanice al-Háfiz (Ochranca), ktorá podľa neho podnecovala k nenávisti voči koptským kresťanom a "narúšala národnú jednotu".

slovakia

left justify in out

Reaguje tak na časté obvinenia zo strany koptov a liberálov, že nábožensky zameraný kanál sa o nich vo svojich reportážach zmieňuje neprimeraným spôsobom. Al-Háfiz patrí medzi viaceré islamistické médiá, ktoré museli krátko po júlovom zosadení prezidenta Muhammada Mursího armádou prerušiť vysielanie. Egyptské ľudskoprávne organizácie pritom upozorňujú, že napriek údajnému podnecovaniu k nenávisti je takýto krok "kolektívnym trestom, ktorý predstavuje porušenie mediálnej slobody". Najnovšie rozhodnutie súdu nasledovalo deň po tom, ako z Egypta vyhostili troch zahraničných novinárov pracujúcich pre anglickojazyčný kanál televíznej siete al-Džazíra. Tá sa označuje za terč kampane zo strany egyptských orgánov, ktoré predtým opakovane prehľadávali jej kancelárie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies