US Open: Djokovič postúpil bez problémov do osemfinále

NETKY.SK • 2 September 2013, 08:38 • 2 min
US Open: Djokovič postúpil bez problémov do osemfinále

NEW YORK - Svetová jednotka Novak Djokovič sa podľa predpokladov prebojoval do osemfinále dvojhry mužov na záverečnom grandslamovom tenisovom turnaji roka US Open v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Djokovič v nočnom súboji 3. kola na ústrednom dvorci Arthura Ashea povolil Portugalčanov Joaovi Sousovi iba štyri gemy, zvíťazil zdrvujúco 6:0, 6:2, 6:2. Súperovi vzal osemkrát jeho podanie a celkovo nastrieľal 34 víťazných úderov. Zápas trval 100 minút.

„Hrať čo najkratšie a vyhrať v troch setoch. Pokiaľ sa to podarí, som spokojný,“ odpovedal Djokovič na otázku, na čo myslí počas zápasov ako bol tento na US Open. „V hre pri sieti si nie som taký istý ako od základnej čiary, ale pracujem na zlepšení svojich volejov. Ak mám vysoké percento, mám potom dvojnásobnú radosť,“ dodal k štatistike 73 % úspešnosti pri sieti (22 z 30 pokusov) na pozápasovej tlačovej konferencii. 

Zverenec Mariána Vajdu mieri do štvrtého finále na Medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov po sebe, predvlani si z New Yorku dokonca odniesol víťazný pohár. Dvadsaťšesťročný rodák z Belehradu sa od Wimbledonu 2010 dostal na každom grandslamovom turnaji minimálne do semifinále. Jeho zatiaľ posledným skorším premožiteľom je Rakúšan Jürgen Melzer zo štvrťfinále Roland Garros 2010. Teraz v New Yorku do realizačného tímu Djokoviča pribudol Poliak Wojciech Fibak. Šesťdesiatnik s minulosťou hráča Top 10 zastáva pozíciu konzultanta. "V tenise sa pohybuje vyše 30 rokov, čiže má veľa skúseností a poznatkov. Verím, že mi pomôže," podotkol Djokovič na adresu Fibaka. 

Súperom Djokoviča v osemfinále bude Španiel Marcel Granollers-Pujol. Dvadsaťsedemročný Barcelončan sa postaral o to, že v „pavúku“ dvojhry mužov už nefiguruje ani jeden americký tenista, čo sa v histórii US Open stalo pred osemfinále prvý raz. Tima Smyczeka vyradil po boji 6:4, 4:6, 0:6, 6:3, 7:5. Granollers-Pujol, 43. hráč rebríčka ATP, zatiaľ všetky tri svoje newyorské zápasy vyhral v päťsetových bitkách a zakaždým prehral dva z prvých troch setov. Jeho predchádzajúcimi „obeťami“ boli Estónec Jürgen Zopp a a Američan Rajeev Ram. Granollers-Pujol bol v osemfinále na grandslamovom turnaji predtým iba raz, vlani na parížskej antuke. 

„Milujem podobné typy zápasov na veľkých kurtoch so skvelou diváckou kulisou. Ak sa mi ešte podarí zvíťaziť, je to fantastické. Diváci boli viac na strane súpera, ale to je pochopiteľné,“ povedal Granollers-Pujol po súboji 3. kola. Zdolaný Smyczek na tlačovej konferencii poznamenal: „Je to pocta byť posledným Američanom v súťaži. Teraz však vo mne prevláda obrovské sklamanie. Nehral som zle, ale súper mal v dôležitých momentoch vždy lepšiu odpoveď.“

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies