Fed nemá časový plán sprísnenia monetárnej politiky

NETKY.SK • 27 August 2013, 16:03 • 2 min
Fed nemá časový plán sprísnenia monetárnej politiky

GÖTEBORG - Americká centrálna banka (Fed) sprísni monetárnu politiku na základe vývoja ekonomiky a nie podľa vopred stanoveného časového plánu. Vyhlásil to v utorok šéf pobočky Federálneho rezervného systému (Fed) v San Franciscu John Williams. Akákoľvek normalizácia monetárnej politiky musí vychádzať z úplných dát, povedal Williams počas návštevy švédskeho Göteborgu.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia americkej centrálnej banky diskutujú o tom, kedy majú začať obmedzovať program, v rámci ktorého Fed každý mesiac skupuje dlhopisy v hodnote 85 mld. USD. Na zasadaní Fed-u v júli konštatovali, že sú v podstate spokojní s plánom šéfa centrálnej banky Bena Bernankeho, ktorý ráta s redukciou nákupov v neskoršej časti tohto roka. Vyplýva to zo záznamu zo zasadania, ktorý zverejnili 21. augusta. Šesťdesiatpäť percent ekonómov, ktorých vo svojom prieskume od 9. do 13. augusta oslovila agentúra Bloomberg, uviedlo, že prvé obmedzenie nákupov očakávajú na zasadaní Fed-u, ktoré bude 17. a 18. septembra.

(1 EUR = 1,3338 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies