Čína zadržala vplyvného amerického miliardára za prostitúciu

NETKY.SK • 26 August 2013, 10:44 • 2 min
Čína zadržala vplyvného amerického miliardára za prostitúciu

PEKING - Polícia v čínskej metropole Peking zadržala čínsko-amerického miliardára Charlesa Xue za prostitúciu.

slovakia

left justify in out

Ako s odvolaním sa na políciu informovali noviny South China Morning Post na svojej internetovej stránke, 60-ročného občana USA zadržali na základe podnetu od miestneho obyvateľa, keď ho videli s 22-ročnou ženou z provincie Che-nan uskutočňovať podozrivú činnosť.

"Po výsluchu sa dvojica priznala k prostitúcii. Policajti podľa zákona uvalili na tieto dve osoby úradnú väzbu," uviedla polícia podľa servera novín na stránke scmp.com. Charles Xue je naturalizovaným Američanom, ktorý je obľúbeným blogerom, pričom na najznámejšej čínskej sociálnej sieti Sina Wej-po má 12 miliónov odberateľov. Často pridáva príspevky kritizujúce režim a vyzývajúce na reformy v Číne vrátane kritiky potravinovej bezpečnosti a kvality ovzdušia, píše agentúra AP. Zadržanie vplyvného podnikateľa, ktorý je synom bývalého zástupcu starostu Pekinga, nadväzuje na záťah čínskych úradov voči osobám, ktoré si prostredníctvom nových médiá získavajú čoraz väčší vplyv. Úradnú väzbu, ktorá môže trvať do 15 dní bez vznesenia obvinenia, uplatňuje čínska polícia na menej závažné prečiny, pričom po prípadnom obvinení sa môže zmeniť vo vyšetrovaciu väzbu, pripomína South China Morning Post.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies