Prezident Čečenska posvätil výstavbu vertikálneho mesta

NETKY.SK • 23 August 2013, 06:41 • 2 min
Prezident Čečenska posvätil výstavbu vertikálneho mesta

MOSKVA - Prezident ruskej autonómnej republiky Čečensko Ramzan Kadyrov vo štvrtok odsúhlasil výstavbu mrakodrapu, ktorý bude ponúkať služby ako celé mesto. Čečenská vláda potvrdila, že 400 metrov vysoká stavba bude mať tvar stredovekej veže a bude mať 80 poschodí. Niesť bude meno Ramzanovho otca Achmada, ktorý sa v roku 2004 stal obeťou atentátu.

slovakia

left justify in out

Architekti odvážnej stavby hovoria o "vertikálnom meste" ako súčasti moderného komplexu Grozny City-2 v hlavnom meste Groznyj. Komplex bude mať okrem hotela a reštaurácií aj obrovský bazén a múzeum venované Achmadovi. Investor stavby, ktorej dokončenie bude trvať tri roky, známy nie je, píše portál ruskej spravodajskej agentúry RIA Novosti.
Tridsaťšesťročný Kadyrov sa dostal do čela Čečenska v roku 2004 po smrti svojho otca Achmada, ktorého zabili čečenskí povstalci. Kadyrov sa postavil na stranu ruského vedenia, za čo ho Kremeľ odmenil už roky pretrvávajúcou podporou. Ľudskoprávne organizácie Kadyrova obviňujú z terorizovania obyvateľstva chudobnej republiky, ktorá trpí vysokou nezamestnanosťou. Rusko viedlo v 90. rokoch minulého storočia dve vojny proti separatistickým povstalcom v Čečensku. Medzičasom sa násilie rozšírilo aj do susedných regiónov Dagestan a Ingušsko. Islamskí separatisti chcú vytvoriť nezávislý štát fungujúci na základe moslimského práva šaría, ktorý by zahŕňal celý Severný Kaukaz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies