Silné zemetrasenie rozkývalo budovy v hlavnom meste Mexika

NETKY.SK • 21 August 2013, 16:58 • 2 min
Silné zemetrasenie rozkývalo budovy v hlavnom meste Mexika

MEXIKO - Zemetrasenie s magnitúdou 6,1 zasiahlo v stredu južné Mexiko a otriaslo aj budovami v 400 kilometrom vzdialenom hlavnom meste Mexiko. Škody ani zranenia však nehlásili.

slovakia

left justify in out

Epicentrum sa nachádzalo 18 kilometrov severozápadne od mesta Ayutla de los Libres v chudobnom južnom štáte Guerrero, informoval Úrad pre geologický prieskum Spojených štátov (USGS). Otrasy vychádzali z hĺbky 34,8 kilometra. Dodatočné otrasy s magnitúdou 5,3 zasiahli populárne turistické stredisko Acapulco o pol hodinu neskôr.

V hlavnom meste Mexiko sa budovy kývali asi minútu a mnohé firmy preventívne evakuovali svojich zamestnancov. Zemetrasenie mestom otriaslo v čase najvyššej rannej špičky, podľa starostu Miguela Ángela Manceru však k zraneniam ani škodám nedošlo. Možné škody na iných miestach ešte monitorujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies