Smer pripravuje nižšie odvody pre ľudí s nízkym zárobkom

NETKY.SK • 21 August 2013, 10:49 • 2 min
Smer pripravuje nižšie odvody pre ľudí s nízkym zárobkom

BRATISLAVA - Smer-SD navrhne zníženie odvodov pre nízkopríjmové skupiny pracujúcich. Uviedol to na zasadnutí Rady predsedov odborových zväzov Konfederácie odborových zväzov SR premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

"Očakávame okamžite pomerne pozitívny efekt na tvorbu pracovných miest," povedal. Zámerom znížiť odvody pre ľudí s nízkym príjmom sa podľa Fica v utorok zaoberali predstavitelia strany na spoločnom stretnutí. "Politicky sme dali zelenú úvahám o znižovaní odvodov. Nie je nič predložené," tvrdí Fico.

O takomto návrhu by mohla vláda rokovať v septembri. "Pokiaľ vznikne dohoda, tak si viem predstaviť, že to rýchlo vieme prehnať cez parlament," uviedol Fico. Podľa neho je to veľmi vážne opatrenie a preto by o ňom mala rokovať aj Rada solidarity a rozvoja. 

Predseda odborového zväzu KOVO Emil Machyna upozornil na riziká pripravovaného návrhu. "Môže sa stať, že nižšie príjmové skupiny sa zamestnajú a vyššie príjmové skupiny stratia prácu," povedal. Zamestnávatelia totiž podľa neho budú zvažovať "náklady a akým spôsobom to budú riešiť".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies