Rekordman Kendrick Lamar: Na letných festivaloch odohral najviac času

NETKY.SK • 20 August 2013, 15:22 • 2 min
Rekordman Kendrick Lamar: Na letných festivaloch odohral najviac času

LOS ANGELES - Americký rapper Kendrick Lamar strávil toto leto v súčte najviac času na festivalových pódiách spomedzi všetkých interpretov. Informuje o tom portál Songkick, ktorý zozbieral údaje zo stoviek letných festivalov na celom svete.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný rapper odohral celkovo viac než 46 hodín čistého času. Na druhom mieste sa so 41 hodinami umiestnila severoírska indierocková kapela Two Door Cinema Club. Do prvej päťky sa dostali tiež islandská formácia Of Monsters and Men, americká skupina Local Natives a projekt Major Lazer.

Kendrick Lamar pochádza z kalifornského Comptonu a na hudobnej scéne sa pohybuje od roku 2003. Po viacerých mixtapeoch a eponymnom EP vydal v roku 2011 debutový album Section.80, no výraznejší úspech zaznamenal až s druhou štúdiovkou Good Kid, M.A.A.D City (2012). Tá sa v americkom albumovom rebríčku Billboard 200 dostala najvyššie na druhú priečku a pochádzajú z nej úspešné single Swimming Pools (Drank), Poetic Justice (feat. Drake) a Bitch, Don't Kill My Vibe. Je tiež členom skupiny Black Hippy, ktorú okrem neho tvoria Ab-Soul, Jay Rock a Schoolboy Q. Lamar sa už tento víkend predstaví ako headliner na festivale Hip Hop Kemp, ktorý sa bude konať vo Festivalparku v Hradci Králové. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies