Cibuľová krémová polievka Suroviny pre 4 osoby: 4 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 750 ml vody, 500 ml mlieka, 1 ČL soli, 2 PL hladkej múky, 25 g masla, krutóny,
Príprava:
Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame, zalejeme vodou, pridáme soľ a uvaríme. Ponorným mixérom rozmixujeme. V mlieku rozmiešame múku, prilejeme do polievky, na zjemnenie vložíme maslo. Podávame s krutónmi.
Mäso s kyslou kapustou
Suroviny pre 4 osoby:
600g kyslej kapusty, 600 g mletého mäsa, 4-5 väčších zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, olej, smotana na varenie,
Príprava:
Na oleji orestujeme osolené a okorenené mleté mäso. Na dno zapekacej misy ktorú sme potreli olejom uložíme kapustu, potom orestované mäso a nakoniec očistené zemiaky nakrájané na kolieska. Osolíme, okoreníme, zalejeme smotanou a upečieme.
Dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies